Kurv
Min Side

Har du styr på cykelforsikringen?

Cyklen er uden tvivl en vigtig del af det danske transportsystem. Mange danskere tager nemlig cyklen, når de skal til og fra arbejde eller deres uddannelsessted. Der er derfor ikke noget så irriterende som en stjålet cykel – især ikke hvis cyklen er ens primære transportmiddel.

Publiceret 16. oktober 2022

Cykelforsikringen er altid en del af vores indboforsikring og dækker, hvis du fx skulle blive udsat for cykeltyveri. Husk dog, at forsikringen kun dækker tyveri af din cykel, hvis den er låst med en godkendt lås.

Hvad dækker en forsikring til din cykel?

Med vores indboforsikring har du altid en forsikring til din cykel, herunder elcykel med en maks. hastighed på 25 km/t, fx i tilfælde af cykeltyveri eller hærværk efter tyveriforsøg. Kender du din cykels stelnummer dækker vi med op til 16.300 kr. pr. cykel pr. skade (2024). Kender du ikke cyklens stelnummer dækker vi med op til  7.500 kr. pr. cykel pr. skade (2024). Hvis du ønsker dækning for skader ved færdselsuheld, skal du købe en Cykel PLUS.

Cykel PLUS

Har du en særligt dyr cykel, kan du udvide dækningen med Cykel PLUS – vores bedste og mest omfattende dækning:

  • Cykel PLUS er et tillæg til indboforsikringen 
  • Dækker alle dine cykler med en værdi til 60.000 kr. pr cykel pr. skade
  • Dækker også skader ved færdselsuheld, hærværk, styrt og under transport 
  • Cykel PLUS har en selvrisiko på 1.250 kr. (2024). Der er dog en fast selvrisiko på 5.000 kr. på visse skader på cykler med carbonstel
  • Cykel PLUS dækker også under rejser

Vær opmærksom på, at der gælder særlige låsekrav: Cykel PLUS dækker kun, når cyklen, når den forlades, er forsynet og aflåst med to særskilte låse, der hver især er godkendt af Varefakta.

Cyklen skal være låst fast til en permanent genstand gennem stellet med mindst én af låsene.

Afskrivning ved erstatning af cykeltyveri

Når vi udregner erstatning ved cykeltyveri, vil der være afskrivning, hvis cyklen er mere end 1 år gammel. Vi beregner afskrivning fra nyprisen på cyklen i dag.

Har du købt cyklen brugt, beregner vi erstatningen ud fra cyklens stelnummer, som mange gange indikerer, hvor gammel cyklen er. 

Pris på din cykelforsikring

Prisen på din cykelforsikring varierer alt efter, hvor stort dit dækningsbehov er. Du har en god basisdækning til din cykel gennem vores indboforsikring uden at betale mere eller tænke over tilvalg. Har du en dyr cykel, kan du udvide med Cykel PLUS. Den giver dig vores bedste og mest omfattende dækning af din dyre cykel til en god pris. 

Stelnummer hvis du ikke har købt din cykel hos en cykelhandler

De fleste forsikringsselskaber har et krav om, at man skal oplyse stelnummer, for at få erstatning for en stjålet cykel. Det skaber hvert år problemer for dem, der har købt en cykel i Bilka, COOP, Harald Nyborg eller lignende. De skriver nemlig normalt ikke stelnummer på låsebeviset, og sørger du ikke selv for at skrive det ned, mangler du den oplysning, du skal have for at få erstatning.

Hos os har vi valgt at give erstatning også, hvis du ikke kender stelnummeret. Vi dækker med op til 7.500 kr. (2024), også hvis du ikke har fået skrevet stelnummer på låsebeviset og derfor ikke kan efterlyse cyklen hos politiet.

Vi vil gerne opfordre til, at du skriver stelnummeret ned alligevel. Hvis en stjålen cykel dukker op igen, kan politiet se, at den er erstattet af os, og vi får cyklen. Vi donerer genfundne stjålne cykler til Baisikeli, som er et projekt, hvor brugte cykler efter reparation i Danmark bliver sendt til Afrika. Her genererer cyklerne arbejde, uddannelse og billigere og bedre transport til alle. Når du noterer dit stelnummer ned, bidrager du til, at vi kan hjælpe Baisikeli.

Læs om vores indboforsikring

Beregn pris