Det grønne kort - til lande uden for EU

Den lovpligtige ansvarsforsikring på dit motorkøretøj gælder i alle EU-lande. Det vil sige, at du frit kan køre rundt i hele EU, når motorkøretøjet er forsynet med en gyldig dansk nummerplade, da det er bevis på, at dit køretøj er ansvarsforsikret.

Det er derfor ikke nødvendigt at tage det grønne kort med, når du kører inden for EU's grænser samt i Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien.

Lande hvor du skal medbringe det grønne kort

Du skal kun have det grønne kort med til følgende lande: Albanien,  Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Marokko, Moldova, Nordmakedonien, Rusland, Tyrkiet, Tunesien og Ukraine.

NB: Du bør sikre dig en kopi af det grønne kort fra modparten, hvis du er involveret i et uheld med et køretøj fra et af de ovennævnte lande.

Sådan får du det grønne kort

Du skal ringe til os, hvis du vil bestille det grønne kort.

OBS: Husk at bestille kortet i god tid. Der kan være et par ugers svartid.

Kosovo accepterer ikke det grønne kort

Vær opmærksom på, at myndighederne i Kosovo ikke accepterer det grønne kort. Det er vigtigt, at du køber en ansvarsforsikring ved grænsen – ellers kan du risikere at blive tilbageholdt i forbindelse med et færdselsuheld.

International anmeldelsesblanket

Det er en god idé at printe en international anmeldelsesblanket  ud og tage med til udlandet, hvis du skulle få et uheld med din bil, hvor et andet udenlandsk registreret køretøj er indblandet.