Customer service

Det grønne kort - til lande uden for EU

Den lovpligtige ansvarsforsikring på dit motorkøretøj gælder i alle EU-lande. Det vil sige, at du frit kan køre rundt i hele EU, når motorkøretøjet er forsynet med en gyldig dansk nummerplade, da det er bevis på, at dit køretøj er ansvarsforsikret.

Det er derfor heller ikke længere nødvendigt at medbringe det grønne kort, når du kører inden for EU's grænser samt i Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien.

Bilrejser til Storbritannien

I forbindelse med Brexit, anbefaler DFIM (Dansk Forening for International Køretøjsforsikring) at tage den grønne kort med på bilrejser til Storbritannien. 

Lande hvor du skal medbringe det grønne kort

Du skal kun have det grønne kort med til følgende lande: Albanien, Marokko, Aserbajdsjan, Moldavien, Montenegro, Hviderusland, Rusland, Iran, Tunesien, Israel, Tyrkiet, Makedonien, Ukraine.

NB: Du bør sikre dig en kopi af det grønne kort fra modparten, hvis du er involveret i et uheld med et køretøj fra ét af de ovennævnte lande.

Sådan får du det grønne kort

Ring til os eller brug kontaktformularen, Skriv til os, som du finder under Kontakt os. Husk at bestille kortet i god tid. Der kan være et par ugers svartid.

Kosovo accepterer ikke det grønne kort

Vær opmærksom på, at myndighederne i Kosovo ikke accepterer det grønne kort. Det er vigtigt, at du køber en ansvarsforsikring ved grænsen – ellers kan du risikere at blive tilbageholdt i forbindelse med et færdselsuheld.

International anmeldelsesblanket

Det er en god idé at printe en international anmeldelsesblanket  ud og tage med til udlandet, hvis du skulle få et uheld med din bil, hvor et andet udenlandsk registreret køretøj er indblandet.

Spørg Elba om rejseforsikring

"Hvem dækker rejseforsikringen?", "Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er blevet syg/kommet til skade?", "Hvordan er jeg dækket på aktive ferier?"

Du kan få svar på det meste om vores rejseforsikring ved at chatte med vores chatbot, Elba.

Du finder Elba nederst i højre hjørne af skærmen.