Kurv
Min Side

Undgå dyre overraskelser, når du lejer bil i udlandet

Når du lejer bil i udlandet, opstår der altid spørgsmål. Hvilke forsikringer skal du købe med til lejebilen? Hvad dækker dine forsikringer hos os? Og hvordan sikrer du dig i det hele taget imod ubehagelige overraskelser?

Vi har samlet information og gode råd, så du kan leje bil i udlandet med ro i maven og få styr på forsikringerne.

Publiceret 1. juli 2022

Rabat med SIXT

Når du er medlem hos os, kan du få rabat på billeje i Danmark og resten af Europa gennem biludlejningsfirmaet SIXT. 

Ud over rabatten, har vi har lavet en kort vejledning med de dækninger - og de engelske og danske navne - der kan være gode at have på forsikringen til lejebilen.

Har du din rejseforsikring hos os er du sikker på, at din maksimale egenbetaling ved en skade er 2.500 kr. 

Læs mere og se hvordan du bruger rabataftalen med Sixt

Generelle råd ved billeje i udlandet

Husk forsikringerne

Læs lejekontrakten grundigt igennem, og vær sikker på, at bilen har ansvars-, tyveri- og kaskoforsikring. Tag en kopi af forsikringspolicen med dig – du kan få brug for den på turen. Husk også at tjekke, om der er vejhjælp med i lejen.  

Hvis du får skader på lejebilen, er det de forsikringer, du har købt hos udlejningsfirmaet, som dækker.

Hvis du derimod får stjålet ting fra bilen, som fx tasker og kamera, er det din indboforsikring hos os, der dækker. Vær dog opmærksom på, at vi ikke dækker guld, sølv, smykker og kontanter.

Hvad er dækket af din rejseforsikring?

Er du uheldig og får en skade så dækker din rejseforsikring selvrisikobeløb over 2.500 kr., dækningen kan højst udgøre 25.000 kr.

Sørg for dækning for glas og dæk
Tjek, om bilens forsikringer dækker skader på glas og dæk. Skader på disse er almindelige, så du kan nemt få brug for dækningen.

Tag billeder, inden du kører
Tag billeder af bilen, og lav noter, inden du tager den i brug. Så kan du senere dokumentere eventuelle skader, som bilen havde før, du overtog den.

Kend kilometerstanden
Tag et billede af kilometerstand, inden du kører fra biludlejningen.

Skal tanken fyldes?
Undersøg, om bilen skal afleveres med fuld tank, når låneperioden slutter. For så skal du også overtage den med fuld tank.

Returnér bilen i åbningstiden
Aflevér bilen til den aftalte tid og helst i åbningstiden. Hav altid god tid, så du kan gennemgå bilen med en medarbejder. På den måde undgår du efterregninger på ting, du ikke er ansvarlig for.

Skulle du alligevel få et uberettiget erstatningskrav fra udlejningsfirmaet, kan du kontakte Forbruger Europa, som kan hjælpe dig med at klage.
 
Dokumentér bilens stand ved aflevering

Hvis du ikke kan aflevere bilen i åbningstiden, så tag billeder af bilen, så du kan dokumentere, at skaderne er de samme, som da du overtog bilen.

Hvor meget har du kørt?
Tag et billede af bilens kilometerstand, når du afleverer, så du ikke bliver opkrævet for flere kilometer, end du har kørt.
 
Gem dine dokumenter
Få altid en kopi af kontrolrapporten, når du har afleveret bilen, og gem generelt alle dokumenter omkring lejebilen.

Læs mere på Forbruger Europa.

Læs om rejseforsikringen og køb